Köpvillkor

Våra köpvillkor kan ändras och vi ber dig därför alltid läsa igenom dem innan du beställer. När du godkänner köpet hos oss godkänner du också våra köpvillkor. Köpet är genomfört när du har mottagit orderbekräftelsen och det är ditt ansvar som kund att se till att de uppgifter du har gett oss, som namn, e-postadress och postadress, stämmer. 
 

Retur- och bytespolicy

VILKA REGLER GÄLLER VID BYTE?
Passade inte storleken? Om du önskar göra ett byte är du varmt välkommen att kontakta oss via kontaktformuläret för en rabattkod som ger dig fri frakt på din nästkommande beställning. Detta gäller endast om du vill byta storlek eller färg på din produkt.

Vi har ingen möjlighet att göra ett byte åt dig. Du behöver själv göra en retur och därefter lägga en ny beställning på önskad produkt.

För att din retur ska bli godkänd bör produkten vara oanvänd och fortfarande i samma skick som när den mottogs. Produkten ska även ligga i sin originalförpackning med intakta etiketter och skyddande klistermärken. Eventuella rabatter eller erbjudanden som du tagit del av under en kampanj för det köp du önskar returnera, kan användas på en ny beställning, förutsatt att ditt nya köp följer samma krav. I det fall du väljer att returnera dina produkter på egen hand (utan hjälp av den digitala retursedeln) ansvarar inte Aramics för produkter som förloras under returfrakt.

VAD ÄR ER RETURPOLICY?
Alla produkter som köps direkt från vår webbplats kan returneras inom 30 dagar från att du mottagit din beställning. Produkten ska vara oanvänd och i samma skick som när den mottogs. Produkten ska även ligga i sin originalförpackning, med intakta skyddande klistermärken och etiketter.

Retur och reklamation

HUR GÖR JAG EN RETUR?
För att göra en kostnadsfri retur, vänligen fyll i vårt kontaktformulär så skickar vi en digital retursedel med en QR-kod till dig via e-post. Visa sedan QR-koden för ditt närmsta Postnord-ombud och få en retursedel utskriven på plats. Produkten ska vara oanvänd och i samma skick som när den mottogs. Produkten ska även ligga i sin originalförpackning, med intakta skyddande klistermärken och etiketter. 

HAR NI FÅTT MIN RETUR?
När vi har mottagit din retur bearbetas och inspekteras den innan den godkänns. Vänligen ha i åtanke att en retur kan ta några arbetsdagar. Vi kontaktar dig via e-post när vi har slutfört ditt återköp. Vänligen observera att Aramics INTE ansvarar för produkter som förloras under returfrakt om returen sker utan medföljande retursedel.

NÄR FÅR JAG MIN ÅTERBETALNING?
När en återbetalning har utfärdats av vårt system kan du förvänta dig att se den på ditt konto inom 5-10 arbetsdagar. Vänligen notera att denna process kan försenas i samband med kampanjer eller helgdagar.

KAN JAG ANVÄNDA RABATTKOD VID REDAN NEDSÄNKTA PRISER? 

Rabattkoder och kampanjer kan inte användas i kombination med redan nedsatta priser.

HUR GÖR JAG EN REKLAMATION?
För att reklamera en produkt, vänligen kontakta oss via vårt kontaktformulär för vidare information. Vi återkopplar till dig gällande ditt ärende så snart som möjligt.

REKLAMATION
Om du anser att en artikel som du har köpt från oss på Aramics har gått sönder på ett felaktigt sätt har du enligt Sveriges konsumentköplag rätt att reklamera en produkt upp till 2 års tid från köptillfället. Detta innebär inte att alla reklamationer är giltiga och godkänns, utan att man som konsument har rätt att kräva att företaget man köpt produkten från ska göra ett reklamationsärende för att gå igenom eventuella fel på varan.

Övergripande kan olika former av produktionsfel reklameras. Däremot kan ej slitage, misskötsel eller defekter pga felanvändning reklameras, detta gäller alla våra produkter.

Ett padelracket är skört och en förbrukningsvara och ska därför behandlas med omsorg och kärlek. Bedömningen som görs i förhållande till varan och dessa förutsättningar och principer kommer vi att hantera ärendet från vår sida när vi gör vår bedömning.
Det kan vara bra att byta racket regelbundet för att upprätthålla sin prestation. Det är självklart individuellt, hur länge en racket håller. Det beror på din nivå, hur ofta du spelar, om du är en typ som smashar mycket eller slår mer kontrollerande slag samt hur bra du tar hand om din racket. En allmän tumregel är att byta racket var sjätte månad, upp till ett år, för frekventa spelare ( spel 2-3 gånger i veckan ).

Viktigt att känna till att Vintertid ska du alltid förvara ditt racket inomhus i under varma förhållande. Har man ett racket i bilen under vintertid är risken stor att rackets kärna spricker vid spel om den inte är tillräckligt mjuk när man ska spela. För stora temperaturskillnader är inte optimalt för ett padelracket då det finns risk för uttorkning – vilket kan resultera i invändiga och utvändiga sprickor. Glöm inte racket i bilen, oavsett om det är sommar eller vinter.

Vår ambition är givetvis att du som kund ska ha möjlighet att göra en förfrågan så att vi utifrån din situation kan göra ett reklamationsärende där du får en rättvis och regelrätt bedömning. Vår målsättning är att vi ska göra allt i vår makt för att göra dig nöjd!

Reklamation eller inte?
 
Godkänd:
– Har racket en spricka på träffytan men inga yttre skador i övrigt räknas det som en godkänd reklamation om man inte tydligt ser att träffytan är onormalt insjunken och att racket kan ha slagits i t.ex. en nätstolpe.

– Skrammel/missljud i racket är en godkänd reklamation om racket inte har fått sprickor eller defekter i övrigt. Då täcks det inte av reklamationen. 

– Om produkten är defekt vid leveranstillfället är detta givetvis en godkänd reklamation. Det är kunden ansvar att gå igenom produkten och undersöka det innan man tar av plasten runt handtaget eller annan plombering. Racket får inte ha spelats med och plastplombering runt handtaget ska vara orörd. 

Icke godkänd:

Har racket en spricka på träffytan samt sprickor på ramen eller toppen av racket är detta inte en godkänd reklamation. 

– Lodräta sprickor på utsidan av ramen runt om, dvs. mellan träffyta och träffyta, tas aldrig emot som en reklamation.

– Sprickor mellan hålen längst ner på träffytan, dvs. vid klykan kan väldigt svårt uppkomma av en bollträff, därav ingen reklamation.
 
– Andra defekter, repor eller sprickor på racket bortsett från träffytan.
 
Guide för reklamation
Nedan finner du en guide som stegvis förklarar hur du gör en reklamation och hur processen ser ut:

1. Skicka ett mail till oss på info@aramics.com med en kort beskrivning av hur skadan eller defekten har uppstått på din produkt.
Ange ditt ordernummer du fick på din beställning och “REKLAMATION” i ämnesraden för snabb hantering av ditt ärende. 

2. I samma mail önskar vi att se skadan/defekten med 3-5 bilder där man (1) tydligt ser skadan, (2) rackets övriga skick och (3) bilder som visar hela produkten, en bild framifrån och en bakifrån på vardera sida av racket. 

3. När vi mottagit din reklamationsförfrågan hanterar vi ärendet snabbast möjligt och återkopplar till dig så omgående vi kan.

4. När vi din reklamationsförfrågan processats återkommer vi till dig med ett beslut och slutför processen.

Tveka inte att kontakta oss om du skulle ha några frågor angående din order!