Köpvillkor

Våra köpvillkor kan ändras och vi ber dig därför alltid läsa igenom dem innan du beställer. När du godkänner köpet hos oss godkänner du också våra köpvillkor. Köpet är genomfört när du har mottagit orderbekräftelsen och det är ditt ansvar som kund att se till att de uppgifter du har gett oss, som namn, e-postadress och postadress, stämmer. 
 

Retur- och bytespolicy

VILKA REGLER GÄLLER VID BYTE?
Passade inte storleken? Om du önskar göra ett byte är du varmt välkommen att kontakta oss via kontaktformuläret för en rabattkod som ger dig fri frakt på din nästkommande beställning. Detta gäller endast om du vill byta storlek eller färg på din produkt.

Vi har ingen möjlighet att göra ett byte åt dig. Du behöver själv göra en retur och därefter lägga en ny beställning på önskad produkt.

För att din retur ska bli godkänd bör produkten vara oanvänd och fortfarande i samma skick som när den mottogs. Produkten ska även ligga i sin originalförpackning med intakta etiketter och skyddande klistermärken. Eventuella rabatter eller erbjudanden som du tagit del av under en kampanj för det köp du önskar returnera, kan användas på en ny beställning, förutsatt att ditt nya köp följer samma krav. I det fall du väljer att returnera dina produkter på egen hand (utan hjälp av den digitala retursedeln) ansvarar inte Aramics för produkter som förloras under returfrakt.

VAD ÄR ER RETURPOLICY?
Alla produkter som köps direkt från vår webbplats kan returneras inom 30 dagar från att du mottagit din beställning. Produkten ska vara oanvänd och i samma skick som när den mottogs. Produkten ska även ligga i sin originalförpackning, med intakta skyddande klistermärken och etiketter.

Retur och reklamation

HUR GÖR JAG EN RETUR?
För att göra en kostnadsfri retur, vänligen fyll i vårt kontaktformulär så skickar vi en digital retursedel med en QR-kod till dig via e-post. Visa sedan QR-koden för ditt närmsta Postnord-ombud och få en retursedel utskriven på plats. Produkten ska vara oanvänd och i samma skick som när den mottogs. Produkten ska även ligga i sin originalförpackning, med intakta skyddande klistermärken och etiketter. 

HAR NI FÅTT MIN RETUR?
När vi har mottagit din retur bearbetas och inspekteras den innan den godkänns. Vänligen ha i åtanke att en retur kan ta några arbetsdagar. Vi kontaktar dig via e-post när vi har slutfört ditt återköp. Vänligen observera att Aramics INTE ansvarar för produkter som förloras under returfrakt om returen sker utan medföljande retursedel.

NÄR FÅR JAG MIN ÅTERBETALNING?
När en återbetalning har utfärdats av vårt system kan du förvänta dig att se den på ditt konto inom 5-10 arbetsdagar. Vänligen notera att denna process kan försenas i samband med kampanjer eller helgdagar.

HUR GÖR JAG EN REKLAMATION?
För att reklamera en produkt, vänligen kontakta oss via vårt kontaktformulär för vidare information. Vi återkopplar till dig gällande ditt ärende så snart som möjligt.

Tveka inte att kontakta oss om du skulle ha några frågor angående din order!